Ingreep schaamlipcorrectie

Schaamlippen verkleinen: hoe gaat dat in zijn werk?

Als je vindt dat je te grote schaamlippen of misschien te lange schaamlippen hebt, dan is dit eenvoudig te veranderen door middel van een schaamlipcorrectie, waarbij je de schaamlippen kleiner kunt laten maken. Schaamlipchirurgie is de meest voorkomende operatie als het gaat om genitale cosmetische chirurgie.

Het verkleinen van de schaamlippen is een ingreep die heel erg vaak wordt uitgevoerd. Drempelvrees is wel te begrijpen, maar absoluut onnodig, aangezien het bij veel klinieken een dagelijkse ingreep is. Een schaamlipcorrectie of – verkleining kan onder plaatselijke verdoving worden gedaan, maar ook onder algehele narcose en is een dagbehandeling. Vaak kiest men voor een plaatselijke verdoving omdat je dan na de ingreep snel weer naar huis kunt gaan.

De ingreep

Er zijn verschillende manieren waarop te grote schaamlippen kleiner kunnen worden gemaakt:

  • Schaamlippen verkleinen: Het verkleinen van de overtollige huid die op de kleine schaamlippen zit en/of de grote (buitenste) schaamlippen
  • Labioplastiek: Met deze methode worden de binnenste schaamlippen kleiner gemaakt door middel van een V-incisie. Het is een wat meer uitgebreide techniek waarbij een beetje van de buitenste en donker gekleurde huid word bewaard door meer inwendige huid weg te halen.
  • Een verkleining van het clitlapje: Als je wilt kan de overtollige huid van de clitoris ook verwijderd worden

De nazorg

Zoals bij iedere cosmetische ingreep is er altijd nazorg nodig. De meeste mensen die een schaamlipcorrectie zijn ondergaan voelen zich na de ingreep eigenlijk meteen al goed. De complicatie die het meest voorkomt is een nabloeding, vaak in de eerste uren na de operatie. Daarom is het erg aan te raden om de eerste paar uren in de kliniek te blijven, of in ieder geval een beetje in de buurt te zijn, mocht er een nabloeding optreden. Als de operatie voorbij is, draag je meestal een inlegkruisje. Een dagelijkse douch of even iedere dag in bad gaan is niet alleen lekker, maar kan ook het genezingsproces versnellen. De hechtingen die je krijgt lossen vanzelf op en normale activiteiten zijn na zo’n 2 weken na de ingreep weer goed uit te voeren.

#te grote schaamlippen #schaamlipcorrectie